Tiggeriförbud är en ickelösning

Att förbjuda tiggeri är en ickelösning – man hjälper inte de som tigger överhuvudtaget, man tvångsflyttar dem. Rumänien har förbjudit tiggeri, och eftersom de också har ett väldigt magert socialt skyddsnät flyr arbetslösa romer utomlands dit de får tigga. När Danmark förbjuder tiggeri och inte låter dem få tillgång till något socialt skyddsnät åker de till andra länder. De får ingen hjälp, bara böter och stress!

I många romska byar i Rumänien råder 70-80 % arbetslöshet. Romer är extremt diskriminerade på arbetsmarknaden. De flesta saknar tillräcklig utbildning, många är analfabeter. Därför är det jättesvårt för dem att få jobb både där och utomlands. Det som behövs för att hjälpa dem ut ur fattigdomen är utbildning, bättre välfärd i östeuropa, enkla jobb och att rika länder som Sverige gör mer för att hjälpa fattiga romer. Sveriges BNP per capita är dubbelt så stor som Rumäniens!

/Micael Grenholm

Annonser

Om Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s