Kronofogden avbröt avhysning av EU-migranter

Foto: UNT

Foto: UNT

Lappen från kronofogden

Lappen från kronofogden

Förra veckan besökte jag mina rumänska vänner på Katedralskolans parkering, och då visade de mig en lapp från kronofogden som sa att de skulle avhysas 30 oktober, och deras saker beslagtas om de inte hade flyttat på dem. Jag la upp lappen på Facebook och uppmanade folk att ta sig dit och protestera, UNT rapporterade om saken och tydligen ångrade sig kommunen (som hade beställt avhysningen) efter mediauppbådet, för avhysningen ställdes in i sista stund.

Sveriges Radio skriver:

EU-migranterna började samla ihop sina saker och lämnade platsen innan klockan tio, och de hjälpte varandra att bogsera bort de bilar som inte startade. Men sen kom beskedet att det inte skulle bli någon avhysning.

– Vi kommer frysa avhysningen i två veckor. Så de boende, som nu har flyttat på sig, kan bo kvar i två veckor till, säger Simon Almesjö, kronoinspektör på Kronofogden.

Varför ändrar kommunen sitt beslut?

– Jag tror att det har att göra med det här härberget som ska öppna.

På plats fanns även demonstranter som protesterar mot myndigheternas beslut om avhysning, en av dem är Micael Grenholm från Stefanushjälpen.

– Det är alltid att man avhyser från någonting, inte till någonting, vilket är en icke-lösning. Det värsta är att kronofogden hotar med att beslagta deras ägodelar om de inte flyttar på sig. Om de förlorar sina bilar och grejerna i dem, då har de verkligen ingenting.

Men ska man verkligen bo på en parkeringsplats?

– Nej, men vi driver ju att de ska få tak över huvudet, i synnerhet för barnen. Det kommer ju också att öppna ett natthärbärge, som Livets Ord kommer driva med hjälp från kommunen. Så det är ju märkligt att de genomför avhysningen nu, när man tror att det häbärget kommer att kunna öppna redan nästa vecka.

Även UNT och SVT uppmärksammade händelsen.

Annonser

Om Micael Grenholm

Activist, apologist and author residing in Uppsala, Sweden. Editor for Hela Pingsten and pcpj.org. Love revival, peace, justice and evangelism.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s